Dokazano najuspešnija metoda uklanjanja hiperpigmentacije je primena IPL tretmana najsavremenijim aparatima. Najčešći problemi sa kojima se naši klijenti susreću su: bore, akne, ožiljci od akni, pigmentacije od sunca, staračke fleke i pege.

IPL metoda rejuvinacije kože uz pomoć svetlosti različitih talasnih dužina i određenom snagom impulsa (zbog čega se i naziva pulsirajuća svetlost), uspešno rešava razne estetske probleme na koži, a da je pri tom ne oštećuje.

Glavne prednosti tretmana IPL-om su:ne oštećuje kožu, kratko vreme tretmana kao i oporavka. Zahvaljujući krio sondi koju poseduje naš aparat, koža se hladi na određenoj temperaturi i na taj način je potpuno pripremljena za bezbednu aplikaciju sonde za uklanjanje estetskih nepravilnosti na licu. Na ovaj način tretman je vrlo prijatan našim klijentima, bol je eliminisan ovim načinom rada i klijenti sa najosetljivijom kožom mogu osetiti samo senzaciju blagog peckanja.

Uspešno se tretiraju hiperpigmentacije nastale kao posledica prekomernog izlaganja suncu bilo da je u pitanju lice ili telo, kao i pigmentacije nastale kao posledica upotrebe solarijuma ili nekih kozmetičkih preparata. Takođe se mogu tretirati i hiperpigmentacije nastale u trudnoći ili kao posledica konzumacije određenih lekova. Tretmani rezultiraju svežom i blistavom kožom, punom života. Lasersko uklanjanje hiperpigmentacijaje postupak koji ponovo otkriva vašu lepotu.

IPL je metoda kojom vrlo lako možete ukoloniti hiperpigmentaciju na Vašoj koži bez bola i veoma brzo.

Pulsirajuća svetlost deluje neinvazivno i ne oštećuje površinu kože, zato je poznat termin neinvazivni laser, koji je preporuka brojnih dermatologa.

Koliko tretmana je potrebno?

Broj tretmana zavisi od veličine pigmentacije,ali i od boje dela kože zahvaćene pigmentacijom.Tretman se radi na 14 dana, a 4-6 tretmana je prosečan broj koliko ih je potrebno uraditi da bi fleka sa kože bila uklonjena 60-80%.Posle tretiranja pigmentisane fleke, na licu ne ostaje crvenilo i ne dolazi do pogoršanja stanja kože. Sam tretman prouzrokuje stvaranje kolagena koji licu vraća elastičnost, zdrav i blistav izgled, a pulsirajuća svetlost koja deluje ciljano na ugroženo područje kroz seriju tretmana omogućavauklanjanje fleke.Tretmani se ponavljaju na svake dve nedelje sa primetnim poboljšanjem posle svakog tretmana.

Šta se oseća tokom tretmana?

Svaka osoba ima svoju specifičnu, različitu reakciju, sopstveno iskustvo vezano za doživljaj tretmana koji traje od 10 do 30 minuta u zavisnosti od veličine regije koja se tretira. Većina klijenata smatra da je lasersko uklanjanje hiperpigmentacija sasvim prijatan tretman i pored toga što je blagi osećaj peckanja uobičajen. Estetik studio Lira ima veliko iskustvo sa klijentima koji imaju osetljivu kožu, i uvek uzimamo u obzir njihovu zabrinutost i tretiramo ih vodeći računa o tome, tako da je i najosetljivija koža tretirana bezbedno i sigurno.

Da li postoje neželjene pojave posle tretmana?

Većina neželjenih pojava je svedena na minimum. Može se sastojati od kratkog osećaja peckanja tokom samog tretmana, samo kod vrlo osetljivih koža. Crvenilo se gotovo nikada ne pojavljuje. U retkim slučajevima kada se crvenilo pojavi, prolazi najkasnije za pola sata.

Da li mi je potreban dodatni tretman?

Stanje kože kod nekih klijenata može zahtevati dodatne tretmane i posle početne serije od 4-6 tretmana. Mi ćemo vas uputiti kako da na pravilan način negujete kožu da bi ste smanjili mogućnost od budućih dodatnih tretmana.

Kako se pege i fleke mogu spreciti?

Obzirom da ne možemo da promenimo našu genetsku predispoziciju za nastanak pega i fleka glavne preventivne mere moraju biti usmerene na izbegavanje i zaštitu od Sunca, uključujući i korišćenje krema sa zaštitnim faktorom od najmanje SPF 30+.