Kavitacija je neinvazivan i bezbolan tretman koji je ciljano usmeren na one delove tela gde imamo nakupljene tvrdokorne masnoće, kojih se ne možemo osloboditi ni jednom do sada dostupnom metodom, niti dijetom, ni vežbama. To su najčešće: stomak, kukovi, butine, unutrašnji deo kolena, nadlaktice, zadnjica.

kavitacija1

Aktivnost koja se ovim uređajem vrši na masno tkivo može se definisati kao lipoliza putem lokalne ultrazvučne kavitacije. Fenomen kavitacije na određenoj frekvenci ultrazvuka uništava masne ćelije.

Nakon razaranja masnih ćelija, masnoća u obliku triglicerida odlazi u međućelijsku tečnost, gde se pomoću enzimske aktivnosti deli na glicerol i više masne kiseline. Glicerol odlazi u krv, a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju, kao i masnoća koju unosimo hranom. Važno je napomenuti da deo razgrađene masnoće “putuje” kroz organizam u vidu lipoproteina i mora da bude potrošen aerobnom fizičkom aktivnošću; u suprotnom, opet će se nagomilati na drugim delovima tela. Energija ultrazvučnog talasa se tokom tretmana koncentriše na tačno određenu dubinu u tkivu, što osigurava selektivno razbijanje masnih ćelija pri čemu površina kože, mišići, živci i tetive ostaju netaknute. Nakon zahvata površina kože ostaje neoštećena, nema bolova nakon zahvata, te se stoga klijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

kavitacija2

Limfna drenaža i termo pakovanje će dodatno pospešiti i upotpuniti efekat kavitacije, a vaša koža će biti bez masnih jastučića i neravnina, biće zategnuta i glatka.

Procedura se sastoji od sledećih aktivnosti:

– pokretanja limfnog sistema

– primena ultrazvučne kavitacije

– limfne drenaže

– termo pakovanja (na tretiranu regiju se nanosi gel sa aktivnim sastojcima i pakuje se u foliju)

kavitacija3

Prilikom prvog tretmana klijent dobija detaljna upustva o režimu ishrane i primeni fizičkih aktivnost da bi dobili što bolje rezultate.

U jednoj seriji može da se uradi maksimalno 10 tretmana i rade se jednom nedeljno. Potrebno je napraviti minimalnu pauzu od dva meseca da bi počeli sa narednom serijom.

ŽELIMO VAM PUNO USPEHA U BORBI PROTIV MASNIH NASLAGA!

VERUJTE U SEBE I DOĆI ĆETE DO ŽELJENIH REZULTATA!