Šta je Body SDS?

massage-stock-artBody-sds je danski sistem rada sa telom koji je specijalizovan za otklanjanje problema i bolesti kod modernog čoveka. Body-sds je priznati sistem koji stavlja akcenat na kvalitet i može se koristiti preventivno. Body-sds je 100% razvijen u Danskoj bez uticaja drugih sistema. Sistem se bazira na iskustvu 3 generacije terapeuta iz iste porodice i od 1949. godine je prisutan u Danskoj.

Šta znači Body Self Development`s System?

  • Body – telo
  • Self – ono što je lično
  • Development`s – razvoj i obrazovanje
  • System – sistem (alatka, oruđe)

Tj. sistem koji koristi telo da bi se doslo do naseg/licnog razvoja.

Kada i kako je nastao Body-sds?

Sistem je osnovan u Kopenhagenu krajem četrdesetih godina prošlog veka. Osnivač Erland Hartung je razvio jedan unikatan način rada sa ljudskim telom. Na početku se sistem zvao Hartungova metoda. Kasnije su Erlandov sin Ole Kåre Føli i unuk Bengt Valentino Andersen dalje razvili metodu koja se danas zove Body-sds.

Zbog svojih fantastičnih rezultata sistem se koristi u čitavoj Danskoj, a naši terapeuti su imali veliki uspeh i u inostranstvu.

Bengt je takođe razvio više različitih oblika treninga i kurseva.

1994. g. je osnovano Body-sds trogodišnje obrazovanje.

Body-sds je danas priznat sistem koji mnogi koriste u tretiranju raznih bolesti, povreda i opterećenja. U Danskoj ga preporučuju mnogi poznati glumci, muzičari, sportisti i poslovni ljudi.

Po čemu je Body-sds jedinstven?

Body-sds radi na čitavom telu u toku jednog tretmana.

Body-sds radi na povezanosti između tela i psihe.

Body-sds ne radi samo sa simptomima već i na uzroku problema.

Body-sds se razvija u skladu sa razvojem modernog društva i čoveka.

Body-sds je danska masaža tela i poznat je po tome sto radi na povezanosti između fizičkih i psihičkih problema. U toku tretmana se lokalizuju i definišu fizičke i psihičke blokade i klijentu se skreće pažnja na njihov uzrok. Terapeut daje svoje mišljenje i određena rešenja i predloge.

Ko može da koristi Body-sds?

Body- sds ima veliko iskustvo sa svim starosnim grupama, od beba do starijih lica koja zele da poboljsaju svoj zivotni kvalitet. Najčešći problemi su vezani za bolove u vratu, leđima, ramenima. Body-sds takođe radi sa probavnim problemima, disajnim problemima, stresom, depresijom, nervozom i traumama.

Kako mi radimo sa klijentima?

Jedan tretman (Body session) traje u proseku 45-50 minuta. Tretman počinje kraćim razgovorom. U toku razgovora terapeut dobija bitne informacije koje kasnije moze da koristi u toku tretmana. Pitanja su vezana za klijentov način zivota, ishranu, kvalitet spavanja, nivo stresa itd.

Ostatak tretmana se odvija na stolu za masiranje. Klijent obično leži u donjem vešu pokriven ćebetom.(Ako klijent želi da zadrži odeću u toku tretmana to je sasvim u redu).

U toku tretmana terapeut radi na mišićima, organima i zglobovima. Otklanja blokade koje su prisutne u različitim delovima tela i na taj način ostvaruje optimalan protok krvi, limfe i energije u telu. Takođe pomaže klijentu da pravilno i ravnomerno diše u toku tretmana.

Masažni deo tretmana (koji se izvodi bez ulja, krema itd.) se sastoji od laganog pulsiranja, pritiska i istezanja mišica i zglobova. U toku čitavog tretmana se poštuju klijentove granice i njegov integritet.

Tretman se obično završava kraćim razgovorom gde terapeut daje svoje mišljenje i moguće predloge kao npr. moguće promene vezane za ishranu, određene vežbe i sl.

Za većinu ljudi je često jedan tretman dovoljan da bi rešili određenu problematiku. Mnogi dolaze 2-5 puta ako problematika zahteva intezivniji rad a dosta klijenata dolazi i preventivno iako su rešili svoj početni problem.

Body-sds terapeuti

Body-sds terapeuti su radili u mnogim krajevima sveta i konstatovali da su ljudske potrebe i problemi svugde slični. Porast nivoa stresa i problemi koji se vezani uz to je samo deo problematika koje Body-sds terapeuti uspešno rešavaju.

Osim Danske, Body-sds je imao priliku da radi u Americi, Kanadi, Australiji, Japanu, Grenlandu, Irskoj, Španiji, Švedskoj, Norveškoj, Engleskoj, Nemačkoj, Srbiji itd.

Konačni cilj je širenje Body-sds-a na internacionalnom nivou. Širenje svesti o zdravlju i pomaganje u rešavanju mnogih fizičkih i psihičih problema modernog čoveka.

Cena tretmana

Body sds 2500 din

Za decu sa poremećajem u razvoju tretmani su besplatni.


 

Pogledajte šta kažu zadovoljni klijenti

Svetlana – Masaža koju je Nataša uradila je za mene bila jedno izuzetno pozitivno iskustvo. Godinama unazad zbog ukočenosti u krsnom delu leđa, uzimam masaže čim za to imam priliku. Ovo je sasvim drugačija masaža od svih do sada. Ono što je za mene izuzetno je to što svojim dodirima Nataša je probudila svaki deo tela. Kako je relaksirala vratni deo tako je znalačni vešto prelazila na ruke, listove pa čak stopala I prste.
Reakcija u telu je bila da je neka energija strujila celim telom a osećala sam najviše kako mi dlanovi na rukama trnu, (kao da prisustvujem strujanju sopstvenog krvotoka).
Ono što bih izdvojila jeste da ovom masažom ne ostaje ni jedan deo tela ne probuđen, na jedan osvežavajuće prijatan način, uz to oslabađa se teret zamora I stvara prostor za nešto novo I lepo u nama.
Uz to, Nataša mi je na kraju masaže rekla da imam I lakših problema sa želucem, što I jeste istina. Tako da ni dijagnoza nije izostala.
Tako da BODY SDS, je potpuno nešto novo I izuzetno.