TRETMAN VOĆNIM KISELINAMA

Drage dame da biste vratile zdraviji, blistaviji i zategnutiji izgled vašeg lica za vas smo izdvojili tretman voćnim kiselinama. Tretman je regenerativni a idealno vreme za ove tretmane su jesen, zima i proleće. Radi se na svim tipovima kože. Voćne kiseline ili alfahidroksil kiseline su vrlo delotvorne kod različitih nedostataka na koži, nalaze se u prirodi, u voću, kiselom mleku i u šećernoj trsci (glikol). Najpoznatije su glikolna, mlečna, vinska i limunska kiselina. Stepen njihovog delovanja zavisi od sastava, konalutracije, PH vrednosti kao i od pravilne upotrebe.

Dejstvo:

Imaju keratolično dejstvo, poboljšavaju ljuštenje i odstranjivanje mrtvih ćelija epiderma, stimulišu obnavljanje i regenerišu kožu. Dehidriranoj koži vraćaju vlažnost i vitalnost, uklanjaju sitne bore i smanjuju površinske bore. Izbeljuju pigmentaciju i smanjuju ožiljke od akni. Kod nečiste i masne kože, ublažavaju proširene pore, smanjuju nove upale i dovode do boljeg estetskog izgleda kože i preveniraju propadanje kože u procesu starenja.

Indikacije:

– suva, gruba i dehidrirana koža

– koža sa ožiljcima

– koža oštećena UV zračenjem

– hiperpigmentacija

Kontraindikacija AHA:

– Rozacea

Tretman licse radi u kurama od 6-10 nedelja, obično 1xnedeljno.

Kućna nega:

Kreme sa AHA ali u mnogo nižoj koncentraciji od 8-10% do 15%max. Za vreme trajanja tretmana treba izbegavati sunčanje i solarijum jer je povećana fotosenzibilnost kože.

Cena tretmana je 1300 din